Test intolerancije na hranu

Često svakodnevno unosimo hranu u sebe za koju čak vjerujemo da je zdrava jer nas tomu uči obitelj, a i religiozna pripadnost, velika je razlika u prehrani npr. slavonca, istrijana ili pak dalmatinca. No zajednički im je osjećaj da se svi hrane zdravo- na sebi svojstven religozan način.

No, znamo li doista što jedemo i jesmo li sigurni da je ta hrana koju unosimo u naš organizam zdrava upravo onoliko koliko nam o tome govore?

Pitajte nas

[x]

Test intolerancije omogućuje nam da naš vlastiti probni trakt pokaže što mu smeta tj. što intolerira (ne podnosi). Naime, mnoge za nas poznate kao „zdrave namirnice“ mogu nam individualno gledajući biti intoleranti s kojima se naš probavni trakt muči, teško ih probavlja zbog određenih genetsikih, poglavito metaboličkih, ali drugih funkcija.

Zbog pripadnosti određenoj krvnoj grupi, zbog poremećenog rada štitnjače, nadbubrežne žlijezde i ostalih „hormonalnih pojava“ te zbog obične pretjeranosti u prehrani, određene namirnice naša crijeva jednostavno počinju intolerirati odnosno prestaju podnositi takvu hranu.

Otkrijte koja hrana vam smeta

Test intolerancije na jednostavan i lak način otkriva između 400-tinjak intoleranata koji vama individualno smetaju. Samo izbjegavanje istih odmorit će probavni trakt, olakšati apsorpciju i asimulaciju hrane iz crijeva u krvotok, odmoriti i olakšati rad eliminatornim organima kao što su: jetra, crijeva, bubrezi pa čak i pluća.

Uz korisne savjete o izbjegavanju nekih, a davanje prednosti drugim nutrijentima, u kratkom roku (od 8 do 12 tjedana) dovodi tijelo u homeostazu (ravnotežu).